Udgivet i 4 kommentarer

Sortebær

I søndags var vi ude og plukke Sortebær. Det var noget vi havde hørt en del andre gøre, så det skulle vi også prøve. Sortebær, også kaldet revling, er en dværkbusk der vokser på den nordlige halvkugle. Det er en lille busk der trives i meget udpint jord, som blandt andet heden.

IMG_2106     IMG_2111

Vi fandt bærrene meget tæt på Suloraq hvor vi bor. Og det er faktisk en område hvor der er rigtig mange der henter sortebær. Vi var afsted i omkring to timer, og fik plukket omkring 400g.

IMG_2113     IMG_2122

Vi blev enige om at lave to forskellige ting af bærrene. Først prøvede vi at lave gele, men det gik ikke som planlagt. Da det blev koldt var det helt hårdt. Normalt laver man gele af ribs, og om der er noget specielt i ribs ved jeg ikke, men det lykkedes i hvert fald ikke med sortebær.

IMG_2142     IMG_2143

De sidste af bærrene skal bruges til at lave marmelade af. Det bliver lavet i løbet af onsdag eller torsdag.

4 tanker om “Sortebær

 1. jeg tror at grunden til at gelé’en blev hårdt, er sikkert fordi den indeholder stivelse i meget høje mængder, det fik mig til at tænke på at det er fantastisk, at det er meget smart med høj stivelse (energi), for dyrene i naturen, så det kan oplagre fedt og energi, i sådan et barsk miljø, hvor der ikke er så meget at spise.

  1. Ja, det lyder som en meget god forklaring. Vi snakkede også om at man jo ikke kan har hørt om meget andet end Ribsgelé og det er garanteret at samme grund. Men jeg tror at vi skal eksperimentere med at lave gelé af sortebærsaft. Det gør det i hvert fald lidt mindre koncentreret, og så kan det jo godt være at det kan lykkedes.
   Men mange tak for det gode bud på hvad der kunne være sket med geléen.
   Og ja det er helt vildt at en af de få planter der kan vokse her i Grønland har så meget energi.

 2. Smagte marmeladen så godt?

  1. Ja den er faktisk helt ok, dog lidt syrlig. Jeg tror vi prøver med mere sukker næste gang.
   Rune brugte en opskrift som også bruges til solbærmarmelade. :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.