Udgivet i Skriv en kommentar

MT-17 – Montering af spanter og sidelister

Så er byggeriet gået i gang. Jeg har fået monteret stævnrør i kølstykket. Stævnrøret er 6 mm tykt, og selve kølstykket er kun 4 mm. Derfor monterede jeg en 4 mm balsaliste på hver side af kølstykket. Det gjorde det også meget nemt at få den helt rigrige hælning på stævnrør og motor. Efter stævnrør og rorstamme var monteret spændte jeg kølstykket op, og begyndte at montere spanterne.

IMG_2013

De første to var rimelig nemme at montere. Jeg satte kølstykket vandret, og monterede så spanterne lodret. Den agterste var dog noget mere besværligt at montere. Den skulle hælde agter over, så jeg valgte at lime den med epoxy der tørrer på 5 min.

IMG_2016

De efterfølgende spanter var slet ikke noget problem at montere. Jeg valgte dog at vende båden med kølen op ad, da jeg havde lidt problemer med at få den helt lige når den var “flyvende”. Efter at de sidste spanter var monteret begyndte jeg at tilpasse de to nederste sidelister. Det var samtidig en god mulighed for at få rettet båden op, så den blev lige.

IMG_2024     IMG_2023

Da de to nederste siddelister var jeg monteret tog jeg modellen af pladen for at se om den var blevet helt lige, det var den desværre ikke, så jeg måtte sætte den i spænd igen da jeg monterede de to øverste sidelister. Efter de var limet fast tog jeg båden at monteringspladen, og nu var den blevet helt lige.

IMG_2049     IMG_2050

Det var monteringen af spanter og sidelister. Næste projekt bliver montering af beklædningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.